EN

O sustavima obrade voda

Osim što je temelj živih organizama na Planeti, osnovni radni medij gotovo svakog industrijskog ili gospodarskog postrojenja upravo je – voda! Svakodnevni život nezamisliv je bez čiste i sigurne vode. Ona je ključna za zdravlje, higijenu i produktivnost naše zajednice.

Postupak obrade voda može se blago razlikovati od mjesta do mjesta, no osnovni principi ostaju uglavom isti. Ovisno o zahtjevima naših industrijskih ili gospodarskih potrošača, u stanju smo uvijek ponuditi optimalno rješenje.

U našoj tablici pogledajte kako se pojedine metode odnose na filtraciju određenih tvari.

Čista voda (H20) je bez boje, okusa i mirisa. Sastoji se od vodika i kisika. Budući da voda postaje onečišćena tvarima s kojima dolazi u kontakt, u prirodi nije dostupna za uporabu u svom čistom stanju. Voda do određene mjere može otopiti sve prirodne tvari na zemlji, te se zbog ovog svojstva voda još naziva i “univerzalnim otapalom”. Iako je neophodna za čovječanstvo, sposobnost solvente vode može predstavljati veliku prijetnju industrijskoj opremi. Korozijske reakcije uzrokuju sporo otapanje metala u vodi.

 

Zainteresirani ste za jedno od naših rješenja i sustava?
Obratite nam se s povjerenjem.

Pošaljite upit